oblicz
pomóżcie!!!: Sporządz wykresy funkcji i podaj własności a) y=−x2+4x ,b)y=6/x c) y=3/4x−1
18 kwi 14:51
18 kwi 14:58
bl: a) funkcja kwardatowa:
nie jest różnowartościowa
monotoniczność: f rosnąca dla x∈(−∞,2) f malejąca dla x∈(2,∞)
pozostałe własności które się stosuje przy opisie to:
Funkcja parzysta i nieparzysta
Funkcja ograniczona
Funkcja wklęsła i wypukła
Miejsca zerowe funkcji
18 kwi 14:59
Bogdan:
W adresie strony jest sformułowanie:
funkcja homologiczna.
| | ax + b | |
Czy to jest poprawna nazwa funkcji f(x) = |
| ? |
| | cx + d | |
18 kwi 15:10
tim: homograficzna
18 kwi 15:11
Mickej : wymierna
18 kwi 15:12
Bogdan:
Tak, to jest funkcja homograficzna należąca do rodziny funkcji wymiernych.
18 kwi 15:25