matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
aleksandra:
pewien graniastosłup ma 27 krawędzi.Jaka jest liczba wierzchołków tego graniastosłupa?
15 kwi 17:04
jok:
liczba krawedzi = 3x, liczba wierzcholkow = 2x 27 = 3x x = 9 liczba wierzcholkow jest rowna 18
15 kwi 17:12