matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
napisz wzór funkcji liniowej...
ona:
Napisz wzór funkcji liniowej wiedząc, że do jej wykresu należą punkty: A = (0,5) , B = (−3,1)
15 kwi 17:01
jok:
5 = b 1 = −3a + 5 −5 + 1 = −3a −4 = −3a
4
a =
3
15 kwi 17:04