matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
alex:
wyrażenie U {a−b}{
√
a
−
√
b
} jest równe?
15 kwi 16:51
Mila:
a≠b
a−b
(a−b)*(√a+√b)
=
=
√a−√b
(
√
a
−
√
b
)(
√
a
+
√
b
)
(a−b)*(
√
a
+
√
b
)
=
√
a
+
√
b
(a−b)
15 kwi 16:58