matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby wymierne
Asia:
I. |5| = |5| II. |−5| ≠ −5 III. Jeśli |a| =8, to a=8 lub a= −8 IV. Liczbą przeciwną do 0,5 jest liczba 2. V. −2/3 ≤ −0,(6) VI. 1/3 = 0,333
15 kwi 16:14