matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Marek :
Oblicz 3+sinxtg
2
x=tg
2
x+3sinx
15 kwi 15:33
Święty:
sinxtg
2
x−tg
2
x+3−3sinx=0 tg
2
x(sinx−1)−3(sinx−1)=0 (tg
2
x−3)(sinx−1)=0 tg
2
x=3 ⋁ sinx=1 ... Dokończ
15 kwi 15:36
Marek:
dziękuję
15 kwi 15:39