matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zamiana
ja:
znajdź liczbę,której 0,2% wynosi 1
2
5
15 kwi 15:20
Gosia:
0,2% − 1
2
5
(czyli po zamianie na ułamek dziesiętny daje nam to 1,4) 100% − x
100*1,4
x=
0,2
140
1400
x=
=
= 700
0,2
2
15 kwi 17:04
asdf:
2
0,2x = 1
5
7
0,2x =
5
x = 7
15 kwi 17:08
asdf:
Gosia ma dobrze jednak
15 kwi 17:09