15 kwi 15:01
asdf: dzięki, na pewno skorzystam
15 kwi 15:04
asdf: masz gdzieś odp?
15 kwi 15:05
ktoś :P: a moze rozwiążesz troszkę

same odpowiedzi podaj

zobaczymy czy zgadzają mi się moje wyniki
15 kwi 15:05
ktoś :P: noo właśnie nie ma .. nie mogę znajść i chciałam aby ktos tu rozwiązał tego troszeczkę żeby
zobaczyć ile mam dobrze
15 kwi 15:06
asdf: z zamkniętych czy otwartych?
15 kwi 15:08
ktoś :P: a jakie chcesz

na początek niezamknięte może

ja Ci napisze jakie ja wyniki wybrałam
15 kwi 15:09
think: nie zamieszczaj dwa razy tego samego zadania.
15 kwi 15:10
asdf: za 30 minut się odezwe z odpowiedziami do zamkniętych, będziesz?
15 kwi 15:12
ktoś :P: 1−B
2−C
3−C
4−B
5−A
6−A
7−C
8−C
9−C
10−D
11−C
12−B
13−D
14−A
15−B
16−B
17−C
18−B
19−D
20−A
21−C
22−A
23−C
15 kwi 15:14
ktoś :P: będę
15 kwi 15:14
asdf: jednak koło 16 się odezwę ze swoimi odp
15 kwi 15:15
ktoś :P: dobrze

dzięki wielkie czekam na Ciebie
15 kwi 15:16
asdf: kurde, jednak teraz mam coś do zrobienia

Żebyś nie czekała to wejdź kolo 17, wtedy na 100%
będę miał już zrobione
15 kwi 15:18
ktoś :P: dobrze

i tak spoko, dla mnie lepiej

to będę koło 17
15 kwi 15:22
think: no dobra, moje odpowiedzi do otwartych:
1 b
2 b
3 d
4 b
5 d
6 b
7 c
8 d
9 c
10 d
11 c
12 a
13 b
14 b
15 c
16 b
17 c
18 a
19 d
20 b
21 c
22 a
23 c
15 kwi 15:39
ktoś :P: dzięki Think
15 kwi 15:42
ktoś :P: bardzo dużo niezgodności.... mam nadzieje ze Asdf wyjaśni sytuacje
15 kwi 15:47
think: sama możesz spróbować wyjaśnić sytuację. broń swoich odpowiedzi, dlaczego np w 2 wyszło Ci c?
15 kwi 15:48
think: no dobra

w drugim jest C

pomyliłam się
15 kwi 15:50
think: ale w 3?
15 kwi 15:51
ktoś :P: ja zrobiłam to tak 1252=15625 a 55/3= 3√55
a 55=3125
a ze te dwie liczby miały te same pierwiastki to 15625/3125=5 więc pod pierwiastkiem trzeciego
stopnia zostaje 5
15 kwi 15:54
ktoś :P: aa 3 to ja strzelałam sama bo nie wiedziałam jak.
15 kwi 15:54
ktoś :P: a jak Ty zrobiłaś 5? bo wg mnie to 36/12=3
15 kwi 15:55
think: jeszcze jeden błąd u mnie wychwyciłam, wiem że dobrze policzyłam ale nie wiem czemu złą
odpowiedź zapisałam

więc ma być:
5) c
15 kwi 15:55
ktoś :P: dlaczego Ci 1/3wyszła?
15 kwi 15:56
think: taaaak
ale log33 = 1 = 30 czy jakie tam odpowiedzi dali
15 kwi 15:56
ktoś :P: i tak to chyba zła odpowiedz....bo wg mnie w % powinno być A
15 kwi 15:57
think: jeśli mowa o 4 zadaniu
to pisze, że x stanowi 20% liczby y, czyli
x = 0,2y / : 0,2
5x = y
15 kwi 15:59
ktoś :P: 4 mam dobrze
15 kwi 16:01
ktoś :P:
15 kwi 16:02
think: aaaj no racja, to o chodzi o odpowiedź do 3, że w % powinno być A?

nie radziłabym
rozwiązywać matury co statystycznie tam powinno być

bo statystyka kłamie!
15 kwi 16:03
jok: zamkniete to nuda, lepiej otwarte robic

Pomoge przy otwartych
15 kwi 16:03
ktoś :P: oki dzięki

a jeśli znajdziesz chwilkę czasu to pomóż i przy zamkniętych
15 kwi 16:04
think: co do 6
zaznaczyłaś 0 rozwiązań, a co z (0,1)
15 kwi 16:04
ktoś :P: niee tam zamiast % miała być cyfra 5 ze zadanie pietę heheh pomyliło mi się przy pisaniu
15 kwi 16:05
ktoś :P: piąte *
15 kwi 16:06
think: | | 36 | |
2log36 − log312 = log336 − log312 = log3 |
| = log33 = 1 |
| | 12 | |
15 kwi 16:07
think: 1 = 30 odpowiedź C
15 kwi 16:07
jok: co do 6 to jest rownanie okregu, wstawiasz za y = x+1
(x−1)2 + (x+1)2 = 2 < sprawdz jaka jest Δ ( + czy − lub 0)
15 kwi 16:07
ktoś :P: ooo kurcze masz racje... taaakkk...
15 kwi 16:08
jok: | | 5+11 | |
co do 7 to bedzie C, poniewaz |
| = 8 |
| | 2 | |
8−5 = 3, czyli odleglosc to 3, to ze sie zamykaja wiec w lewą strone, gdy się rozszerzaja to w
> strone.
więc
|x−8| ≤ 3
15 kwi 16:10
ktoś :P: tak, to rozumiem
15 kwi 16:11
think: ad 8) to:
y = (x − 2)(x + 4) ⇒ x
1 = −4 i x
2 = 2
zbiór wartości, wyznaczam współrzędne wierzchołka paraboli:
q = (−1 − 2)(−1 + 4) = −9
ramiona paraboli są skierowane do góry, wiec zbiór wartości to <q,
∞)
15 kwi 16:12
jok: w zadaniu 8 liczysz po prostu q,
ciekawostka, z postaci iloczynowej:
15 kwi 16:12
think: jok, my się skupiamy na tych zadaniach w których mamy różne odpowiedzi
15 kwi 16:13
15 kwi 16:14
jok: spoczo
15 kwi 16:14
ktoś :P: niee, właśnie dobrze ze wszystkie tłumaczy
15 kwi 16:14
think: no to jok jedź dalej, a ja zmykam, pewnie jeszcze gdzieś się mogłam machnąć poza tymi dwoma
błędami które zauważyłam na początku, ale trudno ja już zdałam maturę
15 kwi 16:15
ktoś :P: a jaka Ty Jok masz odp w 2?
15 kwi 16:18
jok: ok,ktos pisz co nie potrafisz a ja postaram sie pomoc
15 kwi 16:19
ktoś :P: Twoja odpowiedz do 2 zadania jaka jest
15 kwi 16:23
think: drugie masz dobrze, napisałam przecież, że się pomyliłam w 2...
15 kwi 16:24
jok: w drugim jest c
15 kwi 16:25
ktoś :P: oki dzięki

prosiłabym o wytłumaczenie 3 zadanka
15 kwi 16:26
jok: liczba przeciwna to taka ze a + (−a) = 0, liczysz jakie jest a i dodajesz po prostu − przed
nawias
15 kwi 16:28
ktoś :P: co jest liczbą przeciwna wiem, tylko jak ja to rozwiązuje to mi głupoty wychodzą... możesz mi
to rozwiązać?
15 kwi 16:30
ktoś :P: a bardzo mnie interesuje zadanie 20
15 kwi 16:33
jok: uwaga: 2
√3 =
√12
| | 2 | | 6+2√12 | | 6+2√12 | |
a:= |
| = |
| = |
| |
| | 3−√12 | | 9 −12 | | −3 | |
| | 1 | | 3 − √12 | |
b:= |
| = |
| |
| | 3+√12 | | 9−12 | |
| 6+2√12 | | 3 − √12 | | 6−3 + 2√12 + √12 | | 3+3√12 | |
| − |
| = |
| = |
| |
| −3 | | 9−12 | | −3 | | −3 | |
= −1 −
√12
liczba przeciwna to 1+
√12
15 kwi 16:43
ktoś :P: aaa dzięki noo już jest oki
15 kwi 16:46
ktoś :P: a w 20 co masz?
15 kwi 16:49
jok: sin(90−57) = cos33
33 = α
sin
2α + cos
2α = 1
| 1 | | √1 | |
| * 1)12= |
| = dalej to już cięzko |
| 9 | | √9 | |
15 kwi 16:53
ktoś :P: ale zauważ, że 57+33=90stopni wiec sin2 90=1, a jeden do jakiejkolwiek potego=1 wiec wiec
zostaje samo 1/9
15 kwi 16:54
ktoś :P: noo nie wiem... trudnoo.... a w 6 ile Ci wyszło?
15 kwi 16:55
jok: | | 1 | | √3 | |
kątów się tak nie dodaje, np. sin30 + sin60 = |
| + |
| = 1? |
| | 2 | | 2 | |
15 kwi 16:56
jok: nie skacz tak po zadaniach, jak powiesz ze 20 to już nie robie 19

irytujace to jest
15 kwi 16:56
asdf: 1 − b
2 − c
3 − d
4 − b
5 − c
6 − a/c
7 − c
8 − d
9 − c
10 − d
11 − c
12 − a
13 − b
14 − b
15 − c
16 − b
17 − c
18 − a
19 − d
20 − b
21 − c
22 − a
23 − c
15 kwi 16:56
jok: zadanie 6 napisalem o 16:04
15 kwi 16:57
ktoś :P: jok: ok,ktos pisz co nie potrafisz a ja postaram sie pomoc − sam tak napisałeś
15 kwi 16:59
ktoś :P: dzsięki Asdf
15 kwi 16:59
asdf: z think prócz 6 zadania mam takie same odp, z tobą ktoś mam aż 9 różnych + 1, bo 6 sam nei wiem
15 kwi 17:01
jok: nie będę się kłócić, nie skacz po zadaniach a pomoge
15 kwi 17:01
ktoś :P:
15 kwi 17:03
jok: next please, fajnie by bylo gdyby otwarte
15 kwi 17:07
ktoś :P: uzasadnij, ze dana równość jest prawdziwa sin2α*tg2α+sin2α=tg2α
15 kwi 17:13
jok: które to zadanie?
| sin2α*sin2α | | sin2α*sin2α + sin2α cos2 | |
| + sin2α = |
| = {sin4α + |
| cos2 | | cos2 | |
sin
2αcos
2}{cos
2}
15 kwi 17:18
jok: ojo wyslalo sie niechcaco, zaraz poprawie.
15 kwi 17:18
Patryk: czy w 32 zadaniu macie V=108√3 ?
15 kwi 17:19
ktoś :P: tak tyle powinno wyjść w 32
15 kwi 17:20
jok: | sin4α + sin2αcos2α | | sin2(sin2α + cos2α) | |
| = |
| = U({sinα}{cosα})2 = tg2α |
| cos2 | | cos2α | |
c.n.u
15 kwi 17:20
Patryk: dzieki
15 kwi 17:21
ktoś :P: dzięki
15 kwi 17:22
ktoś :P: ostatnie już zadanko dla mnie− 31 jak byś mógł
15 kwi 17:23
Patryk: czy w zad 30 a) to f(x)=−x+5 ?
15 kwi 17:24
jok: Vrz − przedkosc rzeki
Vs − predkosc statku
predkosc * czas = droga
warunek: Vrz < Vs bo nie podplynal by
(25 + Vrz)40 = (25 − Vrz)60
15 kwi 17:27
jok: patryk@
y= |x−3| +2
dla x>0
x−3 + 2 = y
dla x<0
−x +3 +2 = y
15 kwi 17:28
jok: zobacz ze masz od <−1;6> wiec dzielisz to na x>0 oraz x<0
15 kwi 17:30
ktoś :P: oki wielkie, wielkie dzięki za pomoc

muszę zmykać papa
15 kwi 17:31
Patryk: ok dzięki jok
15 kwi 17:38
Patryk: a jak mamy w 30
b) naszkicuj wykres funkcji y=f(x)
to rysujemy y=|x−3|+2 ? w tym przedziale <−1,6>
15 kwi 17:40
jok: rysujesz najpierw y= |x| i przesuwasz o 3 w prawo i 2 w górę w przedziale <−1,6>
15 kwi 17:47
asdf:

ta
15 kwi 17:49
Patryk: dzięki
15 kwi 17:53
think: asdf
ad 6)
| ⎧ | −x + y − 1 = 0 ⇒ y = x + 1 | |
| ⎩ | (x − 1)2 + y2 = 2 |
|
(x − 1)
2 + (x + 1)
2 = 2
2x
2 + 2 = 2
2x
2 = 0 ⇒ x = 0
zatem jest tylko jedno rozwiązanie x = 0 i y = 1
15 kwi 19:00
asdf: @think
wyszło mi właśnie x = 0 i y = 1, ale nie wiedziałem do końca jaka jest odp
15 kwi 19:05