matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
agags92:
wykaz że liczba 2*9
1
0
0
−9
9
9
−9
9
8
jest podzielna przez 19
15 kwi 14:58
rumpek:
9
98
( 2 * 9
2
− 9 − 1) = (2 * 81 − 10) * 9
98
= 152 * 9
98
= 19 * 8 * 9
98
Zatem jest podzielna przez 19 c.n.u.
15 kwi 15:03