matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
anna:
2n
2
−3n+2
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=
.
−4n+1
Wyznacz wyraz a
n−2
tego ciągu. Z góry dziękuję
15 kwi 13:39
Eta:
podstaw za n ... n−2
2(n−2)
2
−3(n−2)+2
a
n−2
=
=..........
−4(n−2)+1
15 kwi 13:44