Funkcja liniowa.Dwa boki trójkąta są zawarte w prostych y=-U{3}{4} +4 i y= U{2}{
Załamana;(: | | 3 | | 2 | |
Dwa boki trójkąta są zawarte w prostych y=− |
| +4 i y= |
| −6. Uzasadnij, ze jesli |
| | 4 | | 3 | |
punkty P(2,−4) i Q(−2,2) należą do trzeciego boku tego trójkąta, to jest on prostokątny.
15 kwi 13:11
filip: wyznacz prostą przechodzącą przez punkty P i Q, a później sprawdź współczynniki kierunkowe,
jeśli pomnożone dadzą −1, wtedy będą do siebie prostopadłe, więc trójkąt będzie prostokątny
15 kwi 13:17
Załamana;(: jak mam wyznaczyc ta prostą?
15 kwi 13:26
Załamana;(: ja prosze o rozwiazanie zadania a nie o rady co mam zrobi bo gdybym umiala to zrobic to bym tu
nie pisala
15 kwi 13:26
filip: znajdź sobie wzór na prostą przechodzącą przed dwa punkty i ją wyznacz
15 kwi 13:30
Załamana;(: wcale kur** nie pomagasz
15 kwi 13:34
rumpek: Widzę, że nie potrzebnie rozwiązywałem zadanie w kolejnym temacie założonym przez Ciebie −
jeżeli ktoś nie umie kulturalnie poprosić tylko już używać wulgaryzmów no to ... (n / c)
15 kwi 13:44
Załamana;(: prosilam kolege o wytlumaczenie to chyba sam nie wie o czym mowi skoro nie otrafi mi normalnie
napisac o co tu chodzi, jak bym umiala to o czym on mowi to bym sie nie prosila, ale dziekuje
za rozwiazanie
15 kwi 13:50
rumpek: Kolega ma pojęcie, ponieważ dobrej wskazówki ci udzielił ... a znalezienie wzoru, który jest w
tablicach na punkty przechodzące przez prostą nie powinien sprawdzić problemu
15 kwi 13:52