zbiory
gosiek: Określ A∪B,A∩B,A/B zbiorów dla A∊N i B∊C
15 kwi 12:21
konrad: AuB=C
AnB=N
A\B={}
15 kwi 12:24
krystek: AUB=C
A∩B=N
A/B={Φ}
15 kwi 12:24
MQ: A∪B∊C, A∩B∊N, A/B∊N
Tyle można powiedzieć.
15 kwi 12:24
MQ: @konrad & @krystek zwracam wam uwagę, że nie zostało powiedziane w warunkach zadania,
że A=N i B=C.
15 kwi 12:26
konrad:
15 kwi 12:27
gosiek: treść zadania napisałam wam dokładnie tak jak podała nam nauczycielkasama rozwiązałam w ten
sposób:A ∪B={N,C} A∩B={0} A/B={N}
15 kwi 12:32
krystek: @MQ ale pod pewnymi warunkami.
15 kwi 12:34
MQ: @gosiek
Co u twojej nauczycielki oznacza:
N −− zb. liczb naturalnych?
C −− zb. liczb całkowitych?
A∊N −− A⊂N czy A=N?
B∊C −− B⊂C czy B=C?
15 kwi 12:37
gosiek: nie mam pojęcia, ponieważ są to zadania do pracy kontrolnej semestru I ULO
15 kwi 12:57