??
??: Rozwiąż
| | 7 | |
(2−cos2x)(2+cos2x)=sinxcosx+ |
| |
| | 2 | |
15 kwi 12:13
krystek: | | 7 | |
4−cos2(2x)=sinxcosx+ |
| /2 |
| | 2 | |
8−2cos
2(2x)=2sinxcosx+7 i teraz dasz radę! 2sinxcosx=sin2x
15 kwi 12:16
??: poległem na polu walki, nie potrafię jeszcze tego ruszyć
15 kwi 12:30
krystek: spróbuj, podpowiem cos2(2x)=1−sin2(2x) i masz jedność funkcji i argumentów.
15 kwi 12:33
Aleks: czyli będzie sin2(2x)−sin2x=0?
15 kwi 12:37
??: za sin2x mam podstawić t?
15 kwi 12:37
??: wyszła mi Δ na minusie
15 kwi 12:42
??: wyszło mi jednak, dziękuję
15 kwi 12:45