WYRAZENIE
AGATA: Wyrażenie 4x2 − (x+y)2 po rozlozeniu na czynniki przyjmuje postać?
15 kwi 12:03
krystek: (2x)2−(x+y)2 i teraz wzór a2−b2=(a+b)(a−b)
15 kwi 12:08
AGATA: cos mi nie chce wyjsc...
15 kwi 12:11
AGATA: czy mógłby mi ktoś to do końca rozwiązać?
15 kwi 12:13
krystek: (2x+x+y)(2x−x−y)=...
15 kwi 12:13
AGATA: jesli to wymnoze to nie wychodzi mi i taki wynnik
mam takie odp.:
a. (x+y)(3x+y)
b. (x−y)(3x+y)
c. (3x−y)(x−y)
d. (3x−y)(x+y)
15 kwi 12:21
krystek: c)
15 kwi 12:21
AGATA: tylko ze mi nie wychodzi dalej
15 kwi 12:23
krystek: A nie wiesz ile to 2x+x+y=?
2x−x−y=...
15 kwi 12:25
AGATA: wiem
15 kwi 12:26
AGATA: (2x2+y)(x−y)
15 kwi 12:27
AGATA: dziekuje

wyszlo mi
15 kwi 13:03