matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ffgg
Ola:
Oblicz pole całkowite i objetosc stozka jezeli jego twoarzaca ma 8 a kąt rozwarcia stożka ma 60
o
Wzory: Pc=πr
2
+πrh
1
V=
πr
2
*h
3
15 kwi 10:57
Jola61:
Wysokość, tworząca i promień tworzą trójkąt prostokątny o kątach 30,60 i 90 stąd r=4, H=4
√
3
dalej prosto
15 kwi 11:02