matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
pomóżcie!!!:
√
50
−2
√
8
przez (w mianowniku)
√
18
+1
18 kwi 13:23
tim:
√
50
− 2
√
8
√
18
+ 1
18 kwi 13:23
tim:
√
50
= 5
√
2
2
√
8
= 4
√
2
√
18
= 3
√
2
Podstaw, potem usuń niewymierność z mianownika i koniec
18 kwi 13:25