oblicz pierwiastek z 2 podniesony do 3 potęgi
Agnieszka : ile to jest (
√2 )
3 
? niby banalnie proste, ale nie mam pojęcia jak to sie liczy....
pomocy
14 kwi 22:28
Mateusz:
normalnie a jak sie poteguje

?
a
n=a*a*a....i tak n razy
(
√3)
3=(
√3)*(
√3)*(
√3)=....?
14 kwi 22:29
krystek: √2*√2*√2=2√2
√23=√4*2=2√2
14 kwi 22:29
Basia:
a3 = a*a*a
(√2)3 = √2*√2*√2 = √2*2*2 = √4*2 = √4*√2 = 2√2
14 kwi 22:30
Basia: krystek
14 kwi 22:30
krystek: Czy tak, zmiana?

Pozdrawiam.
14 kwi 22:33
mala: (√2)3=(√2)2*√2=2√2
14 kwi 22:36
Agnieszka : hehe noo faktycznie... teraz uż wiem jakie to było głupie pytanie

Dziękuje kochani
14 kwi 22:45
jagoda:

(
√2−1)
3
11 wrz 20:19
Mateusz:
wzor skroconego mnozenia na (a−b)3
11 wrz 21:18
ANia: ile to jest 3 / 23 √3
19 lut 08:37
Janek191:
3 √3*√3 √3
−−−−−− = −−−−− = −−−
23 √3 8 √3 8
19 lut 10:38
martt: 2(√3/3−√2/2)(√2/2−√3/3) =
15 maj 19:39
Wera:

Proszę obliczcie.
15 paź 17:40
Ja:
13 kwi 16:12
gg:
2 kwi 16:29
prof. nadz. dr. hab. Świnoga: zauważ że pierwiastek z 4 to 2, a 2 razy 2 to 4, więc pierwiastek z 4 to 2
pozdrawiam, profesor rezydent Andrzej Świnoga
katedra uniwersytecka
2 kwi 17:38
Niemiec: sądze że kuracja mefedronowa to dobre wyjście z zatkanego nosa pozdrawiam Łukasz "Niemiec"
Boczek
4 lis 20:55