Prawdopodobieństwo
Problem!: Rzucono 8 razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo że wyrzucono orła:
a) co najmniej raz
b) dokładnie 1 raz.
Proszę o nakierowanie. Nie rozwiązanie, tylko pomoc.
14 kwi 22:00
Mila: a) oblicz dla zdarzenia przeciwnego
b) (O,RRRRRR) i permutacja ..
14 kwi 22:05
Problem!: Omega w tym wypadku to 28 czy 82?
nadal nie rozumiem pkt b.
14 kwi 22:10
Mila: Ω=2*2*2*2*2*2*2*2=28
b) wypadnie 1 orzeł i reszek
orzeł może być na każdej z ośmiu pozycji
14 kwi 22:14
Problem!: czyli jakie byłby zapis?
14 kwi 22:17
Mila: a) |A'|=1 A'={ (RRRRRRRR)}
b)|B|=8
dokończ
14 kwi 22:21
Problem!: już rozumiem, dziękuje
14 kwi 22:23
Mila: 
cieszę się.
14 kwi 22:35