statystyka
Hania: Uzasadnij, że wariancja wszystkich wyrazów dowolnego skończonego ciągu liczbowego stałego równa
jest zero.
14 kwi 21:27
Basia:
a
1=x a
2=x .....................a
n = x
| | x+x+....+x | | nx | |
Ex = |
| = |
| = x |
| | n | | n | |
D
2X = (x−x)
2+(x−x)
2+....+(x−x)
2 = 0
2+....+0
2 = 0
14 kwi 21:29
Hania: a dlaczego każda liczna jest taka sama (x)? Może tak być?
14 kwi 22:06
Basia:
a co to znaczy, że ciąg jest stały ?
14 kwi 22:10
Hania: kurcze, nie zauważyłam tego

dzięki
14 kwi 22:13