romb
kacper: Pole rombu jest równe 48cm2, a krótsza przekątna ma długość 8cm. Oblicz obwód tego rombu.
14 kwi 20:37
14 kwi 20:38
kacper: Zrobię pod warunkiem, że ktoś mi sprawdzi, bo inaczej nie widzę sensu
14 kwi 20:39
krystek: to licz sprawdzę.
14 kwi 20:41
kacper: Wzór na obwód to Ob=4a
Dobra głupi jestem, nie wiem jak to zrobić. Nie wiem co jest a 48 czy 8
14 kwi 20:49
krystek: A nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem

Wszystko zapisane!
14 kwi 20:56
krystek: | | 1 | |
Pr= |
| 8*d2 wylicz d2 i z Pitagorasa bok rombu "a" |
| | 2 | |
14 kwi 20:59
kacper: Dzięki 'krystek' za pomoc i poświęcenie czasu którego już nie odzyskasz, ale z pustego to i
salomon nie naleje.
14 kwi 21:09
krystek: To fakt!
14 kwi 21:11
krystek: a
2=4
2+6
2
a
2=16+36
a
2=52
a=2
√13
Obwód=4*a=...
14 kwi 21:40
kacper: 4*2√13=8√13
?
14 kwi 23:01
kacper: ?
15 kwi 18:32
iza: Tak dobrze
20 kwi 19:24