matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNE!!!!!!!!!!!!!!!
ccc:
Pole boczne stożka
2π
=
Oblicz kąt rozwarcia
Pole przekroju osiowego stożka
√
3
14 kwi 19:45
Basia:
πrL
2π
=
r*H
√
3
L
2
=
H
√
3
H
√
3
=
L
2
H
α
= cos
L
2
α
√
3
α
czyli cos
=
⇒
= ....................
2
2
2
dokończ
14 kwi 19:52
ccc:
dlaczego pole przekroju osiowego wynosi r*H skąd to się wzięło?
14 kwi 21:42
ccc:
14 kwi 22:06