matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązaniami równania
kamila:
3
7
5
rozwiązaniami równania −3(3x+5)(3−7x)(a−x)=0 są liczby
, −
i −
wynika
7
5
3
stąd że:
7
5
3
5
A. a=
B. a= −
C. a=
D. a=
5
3
7
7
?
14 kwi 19:13
ewa:
7
Powinno być a=−
5
14 kwi 19:36