matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
[ a^{u{10}{3}} * b^{−1} podzielone przez a^3 ]^6
Alex:
[ a
10
3
* b
−1
podzielone przez a
3
]
6
14 kwi 18:46
Basia:
a
10/3
*b
−1
(
)
6
= (a
10
3
−3*b
−1
)
6
= (a
1
3
*b
−1
)
6
=
a
3
(a
1
3
)
6
*(b
−1
)
6
= .................. dokończ
14 kwi 19:05