?
Emil: Jeśli kąt ostry ma miarę alfa i sin alfa cos alfa = 1/7, to wartość wyrażenia sin alfa + cos
alfa jest równa?
A) 2/7
B) √7/7
C) 3√7/7
D) 5/7
14 kwi 17:55
Emil: Pomoże ktoś
14 kwi 18:01
Emil: Ejj no pomożecie

14 kwi 18:22
kylo1303: jeszcze jakbys dobrze zapisal. skorzystaj z jedynki trygonometrycznej.
14 kwi 18:38
Stjopa: (sinα+cosα)2=〖sin〗2 α+〖cos〗2 α+2sinα cosα
Suma kwadratów to jedynka trygonometryczna. wiec to co nam wyjdzie pierwiastkujemy i mamy
wynik.
15 lut 15:00
krystek: (sinx+cosx)
2=sin
2x+cos
x+2sinxcosx
15 lut 15:46
krystek: sinx+cosx= odp C)
15 lut 15:50