POmoCYyy
Darek: POmocy
zaznacz na ukladzie wspolrzednych zbiory:
A={(x,y) e R2 : y <x+2}, B={(x,y) eR2 : y >(badz równe) −x+4}
Czy punkt (2,4) nalezy do zbioru Au<−− przewrócone do góry B?
18 kwi 10:04
Basia: Darku pisząc popatrz nad ramkę. Masz tu znaki ∈, ≤,≥ i wiele innych. Wystarczy kliknąć.
Podpowiadam
18 kwi 18:25
Basia:

A={(x,y)∈R
2: y<x+2}
rysujesz prostą k: y=x+2 i zaznaczasz obszar "w dół" (bo <) od tej prostej; na rysunku
kolor niebieski
B={(x,y)∈R
2: y≥−x+4}
rysujesz prostą l: y = −x+4 i zaznaczasz obszar "w górę" od tej prostej wraz z nią (bo
≥); na rysunku kolor czerwony
AuB to ta część płaszczyzny, gdzie występuje kolor niebieski
lub czerwony
czyli P(2,4) ∈ AuB
więcej P(2,4)∈AnB
18 kwi 18:39