tr
alex: prosze o pomoc! proszętylko o wytłumaczenie mi skąt mam wziąćś ten zykrs jak go zrobić z resztą
sobie poradze. Naszkicuj wykres funkcji f ig(x)=−f(x).podaj punkty wspólne tych wykresów. a)
f(x)=|x| − 1 b) f(x)=|x|+2 dzięki mam pustke w głowie jak ma wyglądac ta tabelka, z jakiego
wzoru jąk zrobić pomuszcie.
14 kwi 16:57
Basia:
wiesz jak wygląda wykres funkcji h(x) = |x| ?
jak nie wiesz to zrób tabelkę częściową i naszkicuj
potem przesuń
(a) o 1 w dół i to będzie f(x) = |x| − 1
(b) o 2 w górę i to będzie f(x) = |x|+2
(a)g(x) = −f(x) = −(|x|−1)
(b)g(x) = −(|x|+2)
wykres jest symetryczny do poprzedniego względem osi OX
14 kwi 17:29
ja:
14 kwi 17:31
ja: sory to nie to
14 kwi 17:32