Optymalizacja
Basiek: Zadanko:
Dane są pkt A(−2,0) i B(0,−4). Na paraboli y=x
2+1 znajdź taki pkt C, aby pole trójkąta ABC
a) było równe 20
I robię to....
C(x, x
2+1)
→ →
tu nie piszę wektorów, ale to wektory

: AB = [2, −4] AC=[x+2, x
2+1]
| 2 −4 |
P= 0,5 | x+2 x
2+1 | =0,5* |2x
2+2+4x+8|= |x
2+2x+5|
20=|x
2+2x+5| ⇔ x=−5 lub x=3
a w odp. jest odwrotnie x=5 i x= −3 ... Mógłby mnie ktoś oświecić, cóż źle robię, bo robię to
zad. któryś raz i nie mogę tego błędu wyłapać
14 kwi 16:35
Basia: wszystko zrobiłaś dobrze; moim zdaniem błąd jest w odpowiedziach
14 kwi 16:56
Basiek: Tylko, że raczej w zbiorach Kiełbasy błędów nie ma.
A ja też... szukam błędu, błędu nie widać. Zasmuca mnie to.

W każdym razie, dziękuję za odpowiedź
14 kwi 16:58
Mateusz:
No ja tez błędu nie znalazłem

wyszło tak samo a jak to mowią co trzy głowy...

a pomylić
sie moze kazdy nawet w druku
14 kwi 17:01
Aga1.: Mi też wyszło jak Tobie Basiek.
14 kwi 17:02
Basiek: Okej, czuję się podniesiona na duchu

To ja robię podpunkt b
14 kwi 17:03