matura za pasem i szybka nauka przez internet!
Shanon: Zad 1. Dany jest wielomian w(x)=−6x−ax5+bx4−3x+5 . Wyznacz a i b, wiedząc, że w(−1)=2 i
w(1)=2.
Zad 2.
Udowodnij tożsamość sin4alfa − cos4alfa = 1−2cos2alfa.
Zad 3.
Napisz wzór funkcji liniowej f, wiedząc że f(1)=6 i funkcja przyjmuje wartości dodatnie dla x
należy do (minus nieskończoność, 3)
Zad 4
Rozwiąż równanie (x−3)(x2−4)/2−x=0
Zad 5.
Oblicz pole trójkąta rownobocznego, wiedząc że różnica między długością boku a wysokością
wynosi 4−2√3 .
Zad 6. Funkcja f określona jest wzorem f(x)=3/x. Znajdź dwa argumenty rożniące się o jeden,
takie, że funkcja f dla mniejszego z nich przyjmuje wartość o osiem większą niż dla większego.
Zad 7.
Dany jest romb ABCD, którego pole wynosi 10. Znając współrzędne dwóch przeciwległych
wierzchołków rombu A=(8,−3) i C=(10,11), znajdź współrzędne dwóch pozostałych wierzchołków
rombu.
Z góry dziękuję wszystkim za rozwiązania i opis.
14 kwi 15:06
Shanon: Ale jestem niecierpliwy!
14 kwi 15:35
Shanon: Pomoże ktoś? ;>
14 kwi 16:41
Shanon: Pechowy dzień dziś, widzę..
14 kwi 17:31
Shanon: Ludzie! :<
15 kwi 11:20