k
QWERT: Wykres funkcji y = 3x + k przechodzi przez punkt (2,− 5) gdy liczba k jest równa
A) 2 − −1 35 B) 4 C) −14 D) 14
14 kwi 14:38
Ajtek: −5=3*2+k ⇒ k=...
14 kwi 14:40
picia: −5= 3*2 + k, rozwiąż k
14 kwi 14:41
picia: −11 powinno być a nie widze takiej w odpowiedziach
14 kwi 14:42
QWERT: czyli źle . Bo to jest arkusz maturalny
14 kwi 14:42
Ajtek: Z podanych danych wychodzi −11, sprawdź czy nie zrobiłeś błędu przepisując.
14 kwi 14:44
picia: a co to za odpowiedź A) 2 − −1?
14 kwi 14:45
picia: to jest zadanie z matury
14 kwi 14:46
QWERT: fakt. skopiowalam, powinno byc tak :
Wykres funkcji y = 3
x + k przechodzi przez punkt (2,− 5) gdy liczba k jest równa
| | 1 | |
A) 2 − |
| B) 4 C) −14 D) 14 |
| | 35 | |
14 kwi 14:48
Ajtek: To zmienia postać rzeczy

−5=3
2+k ⇒k=....
14 kwi 14:50
picia: zasada ta sama za x podstawiasz 2 za y −5 i wyliczasz k
14 kwi 14:50
picia: czyli −14
14 kwi 14:51
QWERT: dzięki . no tak PICIA to jest maturalne, a co ?
14 kwi 14:52
picia: delikatnie piszac... troche latwe
14 kwi 14:53
QWERT: Wskaż równanie prostej, która jest osią symetrii paraboli o równaniu y = x2 + 4x − 20 11 .
A) x = 4 B) x = − 4 C) x = 2 D) x = − 2
14 kwi 14:55
picia: oblicz p.ze wzoru na wszpółrzędne wierzcholka.
14 kwi 14:58
QWERT: p= − 2 i to jest D ?
14 kwi 15:02
picia: no raczej
14 kwi 15:03
QWERT: Ze zbioru liczb {1 ,2,3,4,5,6,7,8,9,10 ,11,12,13,14 ,15} wybieramy losowo jedną liczbę. Niech
p oznacza prawdopodobieństwo wybrania liczby będącej wielokrotnością liczby 3. Wówczas
A) p < 0,3 B) p = 0,3 C) p = 0 ,33 D) p > 0,33
| | 5 | |
P= |
| = 0,333333 to ktora odp > |
| | 15 | |
14 kwi 15:04
picia: a jak uważasz?
14 kwi 15:12
Ajtek: Ja wiem, ja wiem, ale nie powiem

.
14 kwi 15:12
picia: aha bo masz odpowiedzi. oczywiscie D)
14 kwi 15:13