matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
nieuk:
dane są wektory u = [1,2] i v=[3,−1]. Wyznacz wartośc parametrów α i β, dla których prawdziwa jest poniższa równość: αu + βv = [−1,5]
14 kwi 13:16
hhh:
α*1+β*3=−1 α*2+β*(−1)=5
14 kwi 13:23
nieuk:
a jo... dzięki
14 kwi 13:31