Zadanie trzeba zrobić za pomocą x ./na poziomie gimnazjum ..`
ann.`: Pieszy porusza się z prędkością 1,5m/s. W jakim czasie, poruszając sie z tą samą
prędkoscią ,pokona drogę 27km ?
17 kwi 20:08
tim: Więc ja
17 kwi 20:08
tim: Zamień najpierw zamień 1,5m/s na km/h (to z fizyki), jeżeli nie miałeś, to 27km ma m.
17 kwi 20:09
ann.`: najpierw jakieś dane..`
17 kwi 20:20
ann.`: całe rozwiązanie zadania proszę.`
17 kwi 20:38
tim: No ok.
I METODA
V = 1,5 m/s
s = 27km = 27 000m
t =
| | s | | 27 000m | |
t = |
| = |
| = 18 000s = 300 minut = 5h |
| | V | | 1,5m/s | |
II METODA
V = 1,5 m/s = 5,4 km/h
s = 27km =
t =
| | s | | 27 km | |
t = |
| = |
| = 5h |
| | V | | 5,4 km/h | |
17 kwi 20:46
ann.`: dziekuje`
17 kwi 20:52
ann.`: Kolarz w ciągu 6 sekund przejeżdża drogę 54 metrów . Ile kilometrów przejedzie z tą
prędkością w czasie 1 godz. i 20 min.?/ całe rozwiązanie..`
17 kwi 21:15
ann.`: Inne..`Suma 4 kolejnych liczb nieparzystych jest równa 216. Znajdź te liczby.!
17 kwi 21:20
ann.`: Proszę o rozwiązania ..! .`
17 kwi 21:23