1 − x3 | ||
a) | ||
3(1+x+x2) |
x2 + 2x +1 | ||
b) | ||
x2 + 8x+ 7 |
x3 − x2 −x + 1 | ||
c) | ||
x4 − 2x2 + 1 |
1−x3 | (1−x)(1+x+x2) | 1 | |||
= | = | (1−x) | |||
3(1+x+x2) | 3(1+x+x2) | 3 |
x2+2x+1 | (x+1)2 | x+1 | |||
= | = | ||||
x2+8x+7 | (x+7)(x+1) | x+7 |
x3−x2−x+1 | x2(x−1)−(x−1) | (x−1)(x2−1) | 1 | ||||
= | = | = | |||||
x4−2x2+1 | (x2−1)2 | (x2−1)2 | x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |