.
Asiulka: POMOCY


Rozwiąż równane:
√22−x−
√10−x=2
17 kwi 20:03
Basia: Najpierw zrób założenia. Jakie liczby (wyrażenia) mogą być pod pierwiastkiem 2 stopnia ?
17 kwi 20:06
Asiulka:
22−x≥0 x≤22
D= 10−x≥0 ⇔ x≤10 D=(−∞;10>
17 kwi 20:09
Asiulka: Dobrze
17 kwi 20:13
Asiulka: I jak pomoże ktoś
17 kwi 20:59
Karola: Dziedzine masz ok

Podnies obie strony do kwadratu
17 kwi 21:03
Bogdan:
Będą łatwiejsze rachunki, jeśli przed podniesiem obustronnym do kwadratu,
przeniesiemy √10 − x na prawą stronę
17 kwi 21:05