Pomocy
IzabeL : Na koniec roku absolwenci uzyskali z WF 275 ocen bardzo dobrych.
Stosunek liczb ocen bardzo dobrych w klasach I , II, III wynosi odpowiednio 2 : 1 : 2.
Ile było ocen bardzo dobrych w klasach pierwszych
17 kwi 19:55
tim: KLASY I = 2 z 5 części
KLASY II = 1 z 5 części
KLASY III = 2 z 5 części
Obliczasz 1 część i podstawiasz.
17 kwi 19:57
IzabeL : ale jak to obliczyć 2 z 5 ? bo to nie są procenty ?
17 kwi 20:00
IzabeL : proszę napiszesz mi ?
17 kwi 20:04
tim: 2/5 z 275

Ułamek
17 kwi 20:04
IzabeL : dzięki
17 kwi 20:28
IzabeL: wyszło mi takk
kl.I −110
kl II −55
kl. III −110
i co z tym dalej mam zrobić
17 kwi 20:34
IzabeL: aHa czyli w klasach pierwszych było 110 ocen bardzo dobrych

i koniec ?
17 kwi 20:35
IzabeL: proszę odpisz jak będziesz
17 kwi 20:43
tim: Tak tyle będzie ocen
17 kwi 20:46
IzabeL: Dziękuje
17 kwi 20:47