1 | 1 | 1 | 1 | |||||
xn+1= | + | + | +.... + | |||||
n+2 | n+3 | n+4 | n+n+1 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
+ | + | +.. + | − | − | − | ....− | |||||||
n+2 | n+3 | n+4 | n+n+1 | n+1 | n+2 | n+3 |
1 | ||
= | ||
n+n |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
xn+1= | = | +...+ | + | + | ||||||
n+2 | n+2 | n+n | 2n+1 | 2n+2 |
1 | 1 | 1 | 5n+4 | |||||
xn+1−xn= | + | − | = | >0 bo wszystkie liczby | ||||
2n+1 | 2n+2 | n+2 | 2(n+1)(2n+1)(n+2) |
1 | ||
Mila tam na koncu przy xn+1 powinien być jeszcze jeden wyraz | ||
n+1+n+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |