.
metiu: Przedstaw jako jeden logarytm (pomocy)
13 kwi 20:32
Eta:
| 1 | |
| log3(8n) −2log3(5n) tak ma być? |
| 3 | |
13 kwi 20:37
Eta:
| | 1 | |
Czy tak: |
| log38 (n) −2log35(n) |
| | 3 | |
13 kwi 20:41
metiu: tak, ale juz chyba zrobilem, jak mozesz to sprawdz tylko
13 kwi 20:42
Eta:
To podaj swój wynik
13 kwi 20:43
metiu: | 1 | | 1 | | 23√n | |
| log3(8n)−2log3(5n)=log3(8n) |
| −log3(5n)2=log3 |
| |
| 3 | | 3 | | 25n2 | |
13 kwi 20:45
asdf: log350?
13 kwi 20:45
asdf: a, wzory pomyliłem
13 kwi 20:46
Eta:
@
metiu ........... ok

@
asdf → zjedz
13 kwi 20:48
metiu: dzieki
13 kwi 20:49
asdf: @Eta, nom

Pomyliłem, sie, myślałem, że tam + jest
13 kwi 20:53
metiu: z tym już nie dam rady...(nie wychodzi wynik choć, troche podobny do wyniku w odpowiedziach)
| | 1 | |
−4log10(3p)− |
| log10(3q) |
| | 2 | |
13 kwi 21:06
metiu: up
13 kwi 21:28
Eta:
Zastanawiam się na czorta Ci zadali takie "koszmarki"

( może to jakaś kara?
13 kwi 21:30
metiu: wlasnie nie wiem..

Pewnie pan od matmy chciał mi uprzyjemnić piątkowy wieczór

i weekend
13 kwi 21:40
metiu: | | √3 | |
jeszcze nie wiem dlaczego w tych odpowiedziach dali wynik : log |
| |
| | 243p4 √q | |
13 kwi 21:43
Eta:
| | √q | | 1 | |
zapisz |
| = |
| i będzie git  |
| | q | | √q | |
13 kwi 22:00
metiu: to jeszcze jedna rzecz mam takie cos:
| 1 | | 1 | | 1 | |
| log2(16a3)+ |
| log2(16a9)− |
| log2(16a12) mi wychodzi takie cos |
| 2 | | 3 | | 4 | |
log
216a
3 a w odpowiedziach jest log
2(4
3√2a3) czyli coś gdzieś skopałem
13 kwi 22:09
metiu: up to ostatni na dzis
13 kwi 22:32
Eta:
Mnie wychodzi tak: piszę tylko liczbę logarytmowaną
| 4a√2*2a33√2 | |
| = 4a√2*3√2 |
| 2a3 | |
13 kwi 22:51