matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilnie prosze o pomoc dziekuje
Iza C:
Wyznacz a) an= −2n/3n−2 b) an=n−1/2n−5 2) Wyznacz wzór ogólny ciągu arytmetycznego a Klamra i w niej a5=4 a21=21 b) ciągu geometrycznego klamra i w niej a3=4 a5=9
13 kwi 17:34