matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto umie?
misiek675:
obwód prostokąta wynosi 40cm.Jeżeli krótszy bok zwiekszymy o 4cm,a dłuższy skrócony o 5 cm to otrzymamy kwadrat.Oblicza pole tego prostokąta
13 kwi 17:17
Aga1.:
2a+2b=40 a+4=b−5 Rozwiąż układ równań P=ab.
13 kwi 17:18