matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
jjjaaa:
pomozecie? Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji f(x)=x² + 3 w przedziale <−1;2>
13 kwi 17:01
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1683.html
13 kwi 17:04
jjjaaa:
f min = 3 dla x= 0 f. max = 7 dla x=2
tak
13 kwi 17:11
ICSP:
13 kwi 17:12
jjjaaa:
dzięki
13 kwi 17:13