matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
sasza:
Witam! Przekątna sześcianu jest o 1 dłuższa od przekątnej jego ściany. Oblicz długość krawędzi sześcianu. D = a
√
3
a
√
3
= a{2} + 1 a
√
3
− a
√
2
= 1 a(
√
3
−
√
2
) = 1
1
√
3
+
√
2
a =
*
=
√
3
+
√
2
√
3
−
√
2
√
3
+
√
2
Poprawnie?
13 kwi 16:35
ICSP:
tak
13 kwi 16:36