ciągi
Gloksa: 7. Suma Sn = a1 + a2 + ... + an ciągu (an) jest równa Sn = 2 {n+1} . Piąty wyraz tego
ciągu jest równy...?
10. Wartość wyrażenia 53 + 5{4} + 5 +...+ 510
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−jest równa...?
511 − 53
Jest to wytłumaczone w książce, jest to ABCD... a ja dalej nie rozumiem! Pomocy (szczegółowej ;
)!
13 kwi 15:29
+-:
7.Oblicz S dla S1do S5 ; a1=S1 , a2=S2−S1 a3=S3−S2 itd
10,w liczniku ciąg geometryczny a1=53 Sn= a1*(q8−1)/(q−1) w mianowniku 53 przed nawias
poupraszczać i gotowe
14 kwi 21:55