matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ania:
Oblicz: 3 + 6 + 9 + .... + 96
13 kwi 15:07
ICSP:
a
1
= 3 r = 3 a
n
= 96 masz obliczyć : ze wzoru na a
n
liczbę wyrazów (n) ze wzoru na S
n
some wyrazów czyli S
n
13 kwi 15:07