Rozwiąż podany układ metodą Cramera:
Sonia223: Rozwiąż podany układ metodą Cramera:
x+y=1
x+2y−3z=−3
2z+4y+z=1
Jakby w tym pierwszym rownaniu po y bylo jakies z to bym wiedziala jak to zrobić a tak?
13 kwi 11:53
Sonia223: ?:(
13 kwi 11:57
Sonia223: Jak to zrobic?
13 kwi 12:01
AC:
Chyba nie wiesz że nic to to oznacza w matematyce 0
i liczysz tak jak dla każdej innej liczby
13 kwi 12:01
Sonia223: czyli to wyglada tak?
1 1 0
1 2 −3
2 4 1
tam na dole jest rownanie 2x+4y+z=1
13 kwi 12:04
Sonia223: ?
13 kwi 12:08
rupert: tak dobrze jest
13 kwi 12:10
Sonia223: dzieki
13 kwi 12:10