matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
zuko:
Jeśli 0stopni <α<90stopni , to wyrażenie(sinα−1)(sinα+1) jest równe... prosze o pomoc w rozwiazaniu (:
13 kwi 04:06
asdf:
sin
2
+ cos
2
= 1 cos
2
=1 − sin
2
−cos
2
= sin
2
− 1 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− sin
2
α − 1 = −cos
α
13 kwi 08:10