.
Pawa: SPRAWDZENIE


Prosilbym o sprawdzenie tylko tego rownania bo umiem je zrobic i chodzi o napisanie
samego wyniku

Z gory dzieki.
√3x−2=2
√x+2−2
17 kwi 16:27
13LateK: a pokaz jak Ty to rozwiązałeś/...
17 kwi 16:36
Pawa: | | 2 | |
wyznaczyłem dziedzine D= < |
| ,+∞) |
| | 3 | |
17 kwi 16:51
Pawa: Natęnie podniosłem równane do kwadratu przy zachowaniu się jak przy wartości bezwg. a
następnie poskracałem i wyszło mi x=6
17 kwi 16:53
Pawa: Juz wiem co zrobliem zle pomoc odwoluje
17 kwi 16:58
17 kwi 17:00