Granica Ciągu
Chcem zdać Mature z Matmy:
| | 2 | | 4 | | 6 | | 2n | |
cn= |
| + |
| + |
| +...+ |
| |
| | n2 | | n2 | | n2 | | n2 | |
17 kwi 16:01
Eta: Rozwiąż teraz sama, podaj jak to zadanie rozwiązałaś? ... sprawdzimy

Podobnie do poprzednich ,( pamiętaj o tym
17 kwi 16:05
Kris_garg: W tym roku Granicy Ciągów nie ma na maturze !
17 kwi 16:10
Eta:
Podpowiem ,że tym razem c
n −−− jest sumą ciagu arytmetycznego
| | 2 | | 2 | |
gdzie a1 = |
| i r = |
|
|
| | n2 | | n2 | |
zastosuj wzór na S
n −−− ciagu arytmetycznego
czekam na Twoje rozwiązanie
17 kwi 16:12
17 kwi 16:15
Eta:
Witaj Basiu!
Napisz mi dlaczego ? .... r = 2 ( bo nie wiem?
17 kwi 16:21
13LateK: r nie jest równe 2 tylko taj jak Eta napisała r=2/n2
Musi być przeciez wspólny mianownik.
17 kwi 16:25
Basia: Bo ja źle przeczytałam.Coraz bardziej mi okulary potrzebne. Sorry.
Oczywiście napisałaś dobrze. A na dodatek ktoś mi przeszkodził i nie mogłam od razu
przeprosić.
17 kwi 17:46