matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Tomasz:
Rozwiąż równanie ; 2x
3
−18x=0
12 kwi 22:39
kama:
2x(x
2
−9)=0 2x(x−3)(x+3)=0 x=0 lub x=3 lub x=−3
12 kwi 22:41
asdf:
2x(x
2
− 9) = 0 2x(x − 3)(x + 3) = 0 x ∊ {−3;0;3}
12 kwi 22:41
Tomasz:
dzięki bardzo
12 kwi 22:42