geometria
Anus: promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym jest równy 12√3. oblicz długość boku tego
trójkąta.
12 kwi 22:28
Anus: pomóżcie
12 kwi 22:41
miki: r=23h
h=a√22
12 kwi 22:49
Anus: ja tego nie rozumiem wzory mam ale jak zaczac nie wiem
12 kwi 22:59
Anus: moze jakies wskazowki ?
12 kwi 23:15
Anus: Nawet mi nie pomozecie
12 kwi 23:27
Mila: Może tak:
h− wysokość w Δ równobocznym.
h=3r gdzie r to promień okręgu wpisanego w tym Δ
R=2r − R to promień okręgu opisanego
R=12
√3
r=6
√3
h=18
√3
oblicz a
12 kwi 23:39
Anus: mam podzielic to przez 2 ?
12 kwi 23:48
Mila: podzielić przez √3 i pomnożyć przez 2.
12 kwi 23:49
Anus: a pokazesz mi jak to sie robi jestem kompletna noga
12 kwi 23:53
13 kwi 00:02