zad
Prosze o rozwiazanie: Oblicz pole rombu o boku 34cm, w którym długości przekątnych różnią się o 28cm.
12 kwi 21:59
M:
8 lut 17:58
Jolanta: e−f=28
e=28+f
1/2 e=14+1/2 f=a. 1/2 f=b
a
2+b
2=34
2
a
2=1156−b
2
196+14f+
14f
2=1156−
14f
2
12f
2+14f−960=0
Δ=196+1920=2116
√Δ=46. f>0
e=32+28=60
8 lut 18:43
Mila:

|AC|=2p
|BD|=2p−28
W ΔABO:
p
2+(p−14)
2=34
2
p=30
p−14=30−14=16
P
ABCD=4*240
=============
8 lut 18:55
Eta:
f−e=28
f
2+e
2=4a
2
| | fe | |
(f−e)2+2fe= 4a2 i P= |
| to 4P=2fe |
| | 2 | |
28
2+4P=4*34
2
P= 960
=========
8 lut 21:00
Mila:
8 lut 21:06
Eta:
8 lut 21:25