matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbior rozwiazan ukladu nierownosci
guowa:
Wyznacz zbior rozwiazan ukladu nierownosci
⎧
|y|≤|x|
⎩
|y|≤2
12 kwi 21:59
Aga1.:
Czerwone proste y=x, y=−x Różowe proste: y=−2, y=2. Rozwiązaniem jest dwukolorowa część płaszczyzny.wraz z punktami należącymi do prostych
13 kwi 12:31